» . |
براي جستجو در همين صفحه وبلاگ واژه كليدي مورد نظرتان را وارد کنيد :
ورود
اعضا: |
||
<-PollItems->
|
||
آمار
وب سایت: |
||
|
||
نگاهی به جایگاه آیفون 4S در بازار رقابتی تلفن های همراه: آیا آیفون جدید می تواند انتظارات را برآورده <-PostCategory->
سر انجام بعد از ماه ها کشمکش، شایعه، اختلاف نظر، دعوا و از همه مهمتر امید! تلفن همراه جدید شرکت اپل، دیشب رسما از سوی این شرکت معرفی شد.
طبق پیش بینی هایی که درباره مشخصات سخت افزاری آیفون آینده می شد (و بارها در جی اس ام هم عنوان شد)، آیفون جدید قرار بود دارای یک دوربین 8 مگاپیکسی، بردازنده دو هسته ای A5 و قابلیت فیلمبرداری با کیفیت Full HD باشد. خب! پیش بینی ها به حقیقت پیوست و همان اتفاقی افتاد که انتظار می رفت! اما اگر از طرفداران تلفن همراه سوال کنیم، عموم آنها کنفرانس شب گذشته اپل را مراسمی سرد می دانند و عنوان می کنند که تلفن همراه جدید اپل (علی رقم آنکه همان ویژگی هایی را داشت که پیش بینی می شد) به هیچ عنوان آنها را راضی نکرده است.
اگرچه دیشب نبود مردی با نام استیو جابز در مراسم کاملا محسوس بود و عده ای اظهار می دارند که اپل، بدون استیو یعنی هیچ، اما آیا اگر واقعا آقای جابز بود، محصول متفاوتی شاهد بودیم؟! قطعا خیر. این محصول دقیقا بر اساس سیاست "پله به پله" شرکت اپل، که در زمان استیو جابز هم شاهد آن بوده ایم، ساخته شده است. از همان اولین محصول آیفون، اپل هیچ گاه به یک باره سخت افزار محصولات خود را با ارتقایی قابل ملاحظه مواجه نساخت (صفحه نمایش رتینا را یک اسنثنا در نظر بگیرید). مثلا هیچگاه دوربین 3 مگاپیکسلی را به 8 مگا پیکسل یا یک پردازنده 600 مگاهرتزی را به دو هسته ای ارتقاء نداده است. اینبار هم اپل پیرو همان سیاست بود . با این اوصاف، واقعا چرا علاقه مندان صنعت تلفن همراه دلسرد شدند؟!
مهمترین عامل، مقایسه ناخودآگاه آیفون 4S از لحاظ قدرت سخت افزاری، با سایر تلفن های همراه بزرگ این روزهای جهان می باشد. رقبایی مانند سامسونگ گلکسی اس 2 ، ال جی اپتیموس 2X و خصوصا رقبایی که در آینده نچندان دور به میدان خواهند آمد.
قبلا در مقاله ای، راجع به دو رویکرد متفاوت شرکت های سازنده تلفن همراه، درباره استفاده یا عدم استفاده از قوی ترین سخت افزارهای ممکنه در محصولات خود صحبت کرده بودم. (اینجا بخوانید). در این مقاله شرکت های سازنده تلفن همراه را به دو گروه تقسیم کرده بودم. در یک گروه آنهایی قرار می گیرند که برای جذب مشتریان بیشتر، بدون توجه به پتانسیل های نرم افزاری موجود، تلفن همراه خود را به قوی ترین سخت افزارهای ممکنه تجهیز می کردند. از موفق ترین نمونه این شرکت ها می توان به سامسونگ و ال جی اشاره کرد. و اما گروه دیگر، بدون توجه به آخرین پیشرفت های سخت افزاری، سرعت ارتقاء سخت افزار و نرم افزار خود را در امتداد هم قرار داده اند. از نمونه این شرکت ها می توان به نام های اپل، نوکیا و سونی اریکسون اشاره کرد.
برای کسانی که صرفا به مقایسه تلفن های همراه مختلف می پردازند ، مقایسه سخت افزاری، عاملی نا امید کننده می باشد. اما برای کسی که با تلفن همراه خود به طور عملی کار می کند و و صرفا به مشخصات روی کاغذ توجهی ندارد، ارتقاء سخت افزاری انجام گرفته در آیفون 4S راضی کننده (و نه ایده آل) به نظر می رسد. کسانی که با تلفن های همراهی مانند سونی اریکسون آرک، اپا آیفون 4 کار می کنند، به این نکته اذعان خواهند کرد که شاید هنوز نرم افزار یا بازی وجود ندارد که تلفن همراه آنها، قادر به اجرای آن نباشد. هم اکنون اپل، از همان پردازنده ای در تلفن همراه جدید خود استفاده می کند که در تبلت آی پد 2 استفاده کرده است. قدرت پردازنده 2 برابر شده و قدرت پردازش گرافیکی هم از 4 تا 9 برابر، افزایش یافته است. علاوه بر آن، اپل از فروشگاهی نرم افزاری بهره می برد که شامل غنی ترین و منحصر به فرد ترین نرم افزار ها و بازی های ممکنه می باشد که هیچ گاه به نظر نمی آید از این لحاظ، در رقابت با رقبا حتی اندکی احساس کمبود کند! واقعا کدام نرم افزار یا بازی بر روی تلفن هایی مانند گلکسی اس 2، ال جی اپتیموس 2X یا .. قابل اجرا می باشد که همان نرم افزار و حتی نمونه بهتر آن، بر روی آیفون 4s قابل اجرا نباشد؟ جواب کاملا روشن است!
با این اوصاف، باری دیگر سوال می کنم، واقعا چرا آیفون 4S علاقه مندان به تلفن همراه و تا حدی، بسیاری از طرفداران پروپا قرص اپل را نا امید کرد؟
اولین جواب به این سوال، با در نظر گرفتن پیشینه شرکت اپل قابل درک است. این شرکت در سالهای گذشته موفق شده بود استانداردهای جدیدی برای تلفن های همراه و تبلت ها ابداع کند. اما اگر کاربران اکنون از خود سوال کنند براستی آیفون 4S، چه استاندارد جدیدی به دنیای تلفن های همراه وارد کرده جواب "هیچ" خواهد بود! اگرچه کنترل صوتی فوق العاده پیشرفته Siri می تواند تا حدودی باعث دلگرمی طرفداران اپل شود، اما به دلیل عدم آشنایی و مخصوصا وابستگی بالای این قابلیت به زبان (انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی) ، Siri هم نمی تواند کاربران تلفن همراه (و بخصوص فارسی زبانان) را به طور کامل راضی کند.
همان طور که اشاره شد، پیشرفت سخت افزاری و نرم افزاری، در آی فون و آی پد در امتداد و همزمان با هم بوده است. شاید علاقه مندان به صنعت موبایل، انتظار داشتند اپل اینبار نیز با معرفی سخت افزاری قدرتمند تر، انقلابی در دنیای نرم افزار ایجاد کند. خب! در این باره باید گفت اپل علاقه مندانش را نا امید کرد. ( شاید آنها از این بیشتر نا امید شدند که برای مشاهده یک انقلاب سخت افزاری/نرم افزاری از سوی برند محبوبشان، مجبورند حدود یک سال دیگر صبر کنند – البته پیش بینی من این است که آیفون بعدی در زمانی بسیار کمتر از یک سال عرضه خواهد شد)
دومین عامل، ظاهر تکراری آیفون جدید بود. آیفون 4S، از ظاهری دقیقا شبیه بهه آیفون 4 برخوردار می باشد. اگرچه آیفون 4، به اعتقاد بسیاری از علاقه مندان تلفن همراه، یکی از شکیل ترین و زیباترین تلفن های جهان می باشد، اما آیا واقعا شما زمانی در حدود یک سال و نیم منتظر بودید تا یک بار عیننا همان آیفون 4 را ببینید؟!
آیفون جدید هم معرفی شد و آنقدر بعضی را نا امید کرد که باعث شد ارزش سهام شرکت اپل، به یک باره، 5 درصد افت کند! با تمامی این اوصاف، آیفون 4S چه خوب باشد و چه بد، شاید تنها محصولی در جهان باشد که تا یک سال آینده، در نقد و بررسی های تمامی سایت ها و نشریات بزرگ جهان، به عنوان رقیب، در کنار یک تلفن همراه N هسته ای قرار خواهد گرفت!
------------------------------
نظرات شما عزیزان:
لينك ثابت